Испанските колоси Реал Мадрид и Барселона могат да се срещнат във финала за Суперкупата на Испания, след като се разминаха на жребия за полуфиналите. „Белите“ се паднаха с Атлетик Билбао, а „каталунците“ ще се изправят срещу Реал Сосиедад. Мачовете ще се изиграят на 13 и 14 януари, а финалът ще е в Севиля на 17 януари.

От миналата година носителят на трофея се определя чрез турнир с участието на четири отбора. Сега в него се включват шампиона на Ла Лига Реал, сребърният медалист Барса, както и финалистите за Купата на Испания Реал Сосиедад и Атлетик. Полуфиналите и финалът ще са в по една среща на неутрален терен.

Самият финал за Купата на Краля беше отложен и ще се проведе чак на 4 април 2021 година. Така се стига до куриозната ситуация, че някой измежду Сосиедад и Билбао може да триумфира със суперкупата още преди да е спечелил Купата.

През миналата година Суперкупата се проведе в Саудитска Арабия с участието на Реал, Барса, Валенсия и Атлетико Мадрид. Победител стана отборът на Зинедин Зидан след победа на финала над Атлетико.

Суперкупа на Испания 2020:

Реал Сосиедад – Барселона (13 януари в Кордоба)

Реал Мадрид - Атлетик Билбао (14 януари в Малага)

Финал: 17 януари в Севиля