Марко Асенсио в ролята на „фалшива деветка” може да се превърне в обичайна гледка за Реал Мадрид през новия сезон. Това призна треньорът на европейския клубен шампион Жулен Лопетеги.

Асенсио се появи на почивката при сблъсъка с Ювентус от Интернешънъл Чемпиънс Къп и застана на върха на атаката. Чрез неговите 2 гола Реал постигна пълен обрат в срещата от 0:1 до 3:1.

До този момент през лятото Реал не дава индикации, че ще търси нападател, който да запълни празнината, оставена от Кристиано Роналдоо след трансфера на португалеца в  Реал Мадрид. Така Лопетеги на практика разполага само с Карим Бензема и Борха Майорал на този пост, а за последния има доста спекулации, че ще бъде продаден.

Това накара наставникът на „лос бланкос” да потърси алтернативно решение, а то може да се  окаже доста печелившо. „Асенсио определено е опция. Предсезонната подготовка е време, когато можем да тестваме различни неща. Това, което трябваше да сторим, бе да вземем под внимание различните идеи, които можем да реализираме с наличния ресурс”, коментира Лопетеги.

„Беше хубаво да го видя да играе на тази позиция, а той се представи изключително добре. Не е важно къде точно играе на терена, а как го прави”, допълни наставникът, който отличи специално и левия бек Серхио Регуилон. 21-годишният футболист от дублиращия тим се включи доста добре срещу Ювнтус.

„Той е млад футболист с подчертано ярки качества. Играе с много сърце, не пести усилия и е целеустремен. Намирам работата му за феноменална и ще трябва да взимам решение относно него за в бъдеще”, добави Лопетеги.