Последните дни са много динамични около Усман Дембеле. Французинът преживя трудни моменти, но за пореден път доказа, че може да бъде ключов футболист за Барселона и да носи успехите на отбора.

Усман Дембеле така и не се появи в игра при победата на Барселона с 2:0 срещу Интер в Шампионската лига. Появиха се информации за неспазване на дисциплината от страна на 21-годишния футболист.

Дембеле бе оставен на резервната скамейка и в Ел Класико, но се появи в игра през втората част и остави своя отпечатък върху дербито на Ла Лига. Той бе със съществено значение за третия гол на каталунците в срещата, а също така и даде асистенция за петото попадение на Артуро Видал.

Като наказателна акция Дембеле изигра 90 минути в двубоя срещу Културал Леонеса за Купата на Краля и отново бе оставен на резервната скамейка при гостуването на Райо Валекано.

Французинът имаше огромно значение за обрата на Барселона от 1:2 до 3:2 при визитата на Райо Валекано. Той промени темпото на игра на отбора. Нападателят се подчини на това, което изискваше от него Ернесто Валверде. Дембеле не само отбеляза изравнителния гол в срещата, но промени настроението в играта на отбора.

„Комара“ демонстрира характер и непримирим дух. Французинът, който струва 105 милиона евро на Барселона показа, че няма да се примири с ролята на резерва и ще се стреми да извоюва своето място в състава на каталунците.