Проблемите с контузени защитници в Реал Мадрид постепенно отшумяват. По едно време наставникът Сантиаго Солари се беше хванал за главата от постоянните травми на играчите в тази част от състава му. 

За предстоящия мач с Ейбар след една седмица той ще може да разчита на четирима, които досега бяха в лазарета. Това са Рафаел Варан, Марсело, Дани Карвахал и Хесус Вайехо. Битката е от 14:00 часа. 

В последния мач на Испания проблем получи и капитанът Серхио Рамос. Оказа се обаче, че страда от пренапрежение в единия от адукторите, което ще му попречи да тренира само два дни, Така и той ще е на линия за Ейбар. 

От контузените бранители в лазарета остават само Начо Фернандес, който няма да играе повече тази година, както и Регилон, но неговият проблем не е толкова сериозен и скоро ще може отново да играе. 

Лошото за Солари беше, че веднага след мача със Селта миналата седмица, изведнъж седем от осемте му защитници бяха с травми, но паузата за националните отбори дойде точно навреме и те постепенно се завръщат.

Единственият без травма в този период беше Алваро Одриосола. Иначе всеки един от бранителите на Реал е имал травма през този сезон, а липсата им е равна на общо 36 мача помежду им.