Отборът на Селта Виго победи с 1:0 Елче в мач от 16-ия кръг на Ла Лига. Победното попадение всъщност дойде още в 5-ата минута и бе дело на Яго Аспас.

Селта Виго е един от тимовете, които се борят за оцеляване в испанското първенство. Отборът не бе печелил шампионатна среща в последните 8 двубоя, като в 5 от тях загуби. 

С този си успех Селта Виго се изкачи до 16-то място в класирането, четири точки пред Севиля, който е първия тим в зоната на изпадащите, но и с мач повече.

Елче остава далеч назад, на дъното в таблицата с едва 4 точки след 16 мача. Всички точки на Елче дойдоха след равенства. Тимът все още няма победа. 

С гола си в 5-ата минута Яго Аспас даде преднина на гостите, а след това Елче се опита да отогвори. В 14-ата минута Роджър Марти проби сам в наказателното поле на Селта, след като преодоля двама защитника и стреля. Ударът му обаче не притесни стража на гостите. 

В 49-ата минута пък Елче отново не бе далеч от изравняването на резултата след пряк свободен удар, който вратарят на Селта Виго извади с чудесна намеса. В първата добавена минута на редовното време, защитникът на Елче - Педро Бигас, бе изгонен с директен червен картон. Малко след това Яго Аспас имаше шанс да реализира втори гол, но не уцели вратата от добра позиция. Така двубоят завърши при резултат 1:0 за Селта Виго.