Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос определи като "лудост" евентуалната смяна в този момент на треньора Жулен Лопетеги.

"Кралете" загубиха гостуването си на Алавес с 0:1 и се намират в серия от четири поредни мача без победа. Освен това мадридчани не са се разписвали повече от 6 часа футбол и вече започна да се говори за мениджърска рокада.

"Други хора решават дали треньорът остава, но ще бъде лудост още в началото на сезона да бъде уволнен. Понякога промяната е добра, но в този случай не мисля, че е така. Трябва да продължим напред, защото сезонът е много дълъг и имаме да извървим дълъг път. Който казва, че Реал Мадрид е мъртъв, впоследствие винаги греши. Ние, играчите, сме първите, които трябва да се потрудят повече, за да се подобрят, и го правим. Не е честно да се хвърля вината върху някого. Всички осъзнаваме каква е реалността", сподели Рамос.

Защитникът предупреди в изказването си всички, които отписват Реал на толкова ранен етап: "Ще бъде голяма грешка, ако започнат да ни отписват в борбата. Ние трябва да преобърнем нещата в наша полза. Резултатите са това, за което говорят хората, особено когато губиш. Но ние все още сме отдадени и амбицирани и продължаваме да искаме да побеждаваме. Това е в нашето ДНК. Ние сме на прав път, въпреки лошите резултати. Головете ще дойдат, а ние винаги се борим за нашите цели", заяви Рамос.

Той коментира и притеснителната голова суша на отбора. "Когато Кристиано беше тук, също имахме подобни моменти, така че трябва да бъдем спокойни. Голът ще дойде", завърши испанският национал.