Феновете на Манчестър Юнайтед могат да си отъхнат, тъй като Реал Мадрид май се е отказал от непрекъснатите си опити да привлече стража на “червените дяволи” Давид Де Хеа. Според “Diario Gol” капитанът на “белите” Серхио Рамос е съобщил на съотборниците си името на новия вратар, който ще влезе в пряка битка с Кейлор Навас за титулярната позиция в състава.

Става въпрос за стража на Атлетик Билбао Кепа Арисабалага. Името на 23-годишният футболист често се свърза с това на мадридчани, а от скоро се заговори, че Билбао ще стори всичко по силите си да го задържи.

Атлетик Билбао с последен опит да задържи Кепа

Настоящият договор на Арисабалага с баския клуб изтича в края на сезона и се смята, че от януари той е много вероятно да продължи кариерата си в Реал Мадрид.

Освобождаващата клауза в договора на Кепа с Атлетик Билбао е на стойност 20 милиона евро и се очаква “Кралският клуб” да я активира, за да го привлече.

Ръководството на Билбао пък изкушава Арисабалага с нови условия, по-голяма заплата и по-ниска освобождаща клауза. Въпреки това има голям шанс футболистът да предпочете да напусне и да опита да си проправи път към титулярния пост “Сантиаго Бернабеу”.

Трима сигурни пътници от Реал Мадрид през януари

Освен това Навас вече не е първа младост и е на 30 години, което означава, че “белите” със сигурност искат да се сдобият с нов страж, който рано или късно, да замени на поста костариканеца.

Ако все пак Арисабалага реши да приеме условията на Билбао и да остане в настоящия си тим, то “белите” имат и резервен вариант. Ръководството на Реал е хвърлило мерника си и върху стража на Тотнъм Уго Лорис. . Договорът на  30-годишния вратар изтича през лятото на 2022 година, но при още един нулев от към трофеи сезон, би могъл да поиска да потърси късмета си някъде другаде.