Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос отново изрази мнение, че треньорските смени не са хубаво нещо. Опитният защитник говори след поражението с 1:2 от Леванте в мача от деветия кръг на Ла Лига.

Така „лос бланкос“ влязоха в серия от пет мача без успех във всички турнири. В тях те записаха 4 поражения и едно реми.

„Винаги съм казвал, че треньорските смени не са хубаво нещо за никого. Това е малко остаряло мислене. Нека запазим спокойствие. Не взимаме ние решенията кой трябва да бъде наставник. Жулен има подкрепата отстрана на футболистите и трябва да намерим начин да как да излезем от това положение“, каза Рамос, който две седмици по-рано бе заявил, че би било лудост Лопетеги да бъде сменян в този момент.

Серхио Рамос

източник: Gulliver/GettyImages

„Лопетеги е много мотивиран човек. Умее да предава тази емоция на другите около себе си и да убеждава. Преди всичко, човек трябва да има вяра, а той е първият, който я носи. Когато се изживява такъв период, не само треньорът, а и играчите носим вина. Всички можем да сторим повече и трябва да го направим“, допълни Рамос, цитиран от испанските медии.  

„Белите“ имат мач само след няколко дни. Във вторник, 23 октомври, те посрещат Виктория Пилзен в двубой от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

Лопетеги: Бъдещето ми е последното, за което мисля в момента 

Реал Мадрид с грандиозен антирекорд