Иван Ракитич заяви, че Лионел Меси е най-великият футболист за всички времена. Хърватинът каза, че аржентинецът се различава от останалите.

„Бях на път да замина за Бразилия за Световното първенство, когато получих обаждането от Барселона. Това бе една мечта – да се срещна с всички тези футболисти, които са спечелили три или четири пъти трофея от Шампионската лига“, коментира Ракитич.

„Барселона е най-добрият отбор в света. Феновете на отбора имат възможност да му се наслаждават всеки ден“, добави халфът.

„Когато влязох за първи път в съблекалнята на Барселона, чувството бе неописуемо. Невероятно е да имаш възможност да се докоснеш до такива гениални футболисти“, продължи той.

„Нашата игра зависи изключително много от Меси. Той не трябва да говори. С него се разбираме с жест. Това е достатъчно. Той е най-добрият футболист в историята. Способен е да реши всеки един мач за секунда. Той е срамежлив, защото знае, че всички го гледат. Меси бе един от първите, които ме подкрепиха, когато пристигнах и се чудех дали имам нужда от нещо. Той е различен човек от останалите“, каза още Иван Ракитич.