Един от асовете на Барселона Иван Ракитич се врече във вярност на клуба. Името му беше спрягано с напускане и през лятото, и сега през зимата. Веднага след Световното се заговори, че го иска Пари Сен Жермен, а сега - Челси. 

Тогава хърватинът преподписа договор за още две години с клуба, а сега обяви, че е готов и отново да го направи, защото се чувства щастлив и оценен на "Камп Ноу". И вече е обявил намерението си пред президента Хосеп Мария Бартомеу. 

"Искам да съм тук и, ако преподпиша, да остана още дълги години. Много съм щастлив в клуба, всеки го знае и най-важното - знае го и президентът. Не мисля, че имам какво повече да добавя по темата. Това, че се привличат още класни халфове, е прекрасно за Барселона и за конкуренцията в тима."

"Сега съм на 30 години и изживявам най-добрите си моменти в кариерата. Искам само да играя за Барселона и да продължа да се наслаждавам на футбола.Конкуренцията никога не ме е притеснявала", сподели Ракитич пред "Мундо Депортиво". Хърватинът има договор с Барса до 30 юни 2021 г.