Футболистът на Барселона Иван Ракитич заяви, че го боли за неговия сънародник Лука Модрич, след като каталунците разбиха с 5:1 Реал Мадрид в Ел Класико от десетия кръг на Ла Лига.

„Играхме по този начин, защото знаехме, че без Меси ще ни бъде трудно. Бяхме много по-добри и работихме много усилено на терена. Направихме страхотен мач и играхме много силно от първата минута. Третият гол ни успокои. Искаме да запазим същата линия на игра“, коментира Ракитич.

„След като ни отбелязаха гол, имаха възможност дори да ни изравнят резултата, а ние бяхме наясно, че трябва да вкараме трети гол, ако искаме да спечелим. При гола на Марсело бяхме много лошо организирани. Свършихме страхотна работа и трябва да продължим да действаме по същия начин“, добави хърватинът.

„Трите гола на Суарес бяха изключително важни. Искаме Меси да се възстанови добре, но ние сме спокойни и играхме перфектно срещу Реал. Напавихме много силен мач. Атакувахме много добре и накрая постигнахме резултата, който желаехме“, продължи той.

„Съжалявам за Модрич, но най-важно е Барселона да печели и съм много щастлив“, каза още Иван Ракитич.