Бранителят на Реал Мадрид - Рафаел Варан, обмисля раздяла с тима, пише френският "L'Equipe".

Според информациите французинът все още не е наясно какво е неговото бъдеще и дали ще продължи на "Бернабеу". В последните месеци се появиха спекулации, че Варан може да продължи кариерата си във Висшата лига - и по-специално Манчестър Юнайтед.

26-годишният играч вече преподписа своя договор с Реал в началото на миналия сезон до лятото на 2022 г. Откупуващата му клауза също набъбна - 200 млн. евро.

През 2016-а г. Варан също бе близо до напускане, след като в края на първия сезон на Зинедин Зидан играчът бе в сянката на португалеца Пепе. След неговото напускане обаче се отвори място, което Варан успя да заеме успешно.

Рафаел Варан пристигна в Мадрид през 2011 г. и вече 8 сезона е част от "Кралския клуб". В този период той спечели две титли в Ла Лига, 4 Купи на Европа, две Супекупи на Испания, една Купа на краля, три Супекупи на Европа, 4 трофея от Световното клубно първенство.

От следващия сезон конкуренцията на поста централен защитник в състава на "белите" ще се увеличи, след като бе привлечен 21-годишния бразилец Едер Милитао от Порто (50 млн. евро).