Рафа Бенитес не успя да изпълни амбициите си начело на Селта. Специалистът, както и ръководителите на тима от Виго се надяваха на далеч повече, когато бившият мениджър на Ливърпул пое „състава от Галисия.

Сега, наставникът говори за какво най-много съжалява и защо се стигна до раздяла между двете страни едва след 9 месеца работа.

„Истината е, че нещата просто не се получиха. Разочарован съм, защото имах други планове, но амбициите, които имахме всички заедно изобщо не се препокриха с реалността. Моето най-голямо желание беше  Селта да играе в европейските турнири и ако е възможно това да се случва редовно. Нищо не заработи по правилния начин обаче, и най-вероятно всички носим своята вина за станалото", сподели наставникът.

"Реалността е, че Реал Мадрид може да даде 600 милиона за трансфери, докато ние разполагаме с бюджет от 60 милиона. Това е голяма разлика, на никого не се сърдя, и не мисля, че имам право. Шефовете на клуба решиха да се разделим, но аз съжалявам, че не успяхме заедно да постигнем високите цели, които си бяхме поставили и да изпратим Селта на друго ниво“, каза Бенитес