Бившият наставник на Ливърпул и Нюкасъл Юнайтед – Рафаел Бенитес, се върна към треньорството и беше анонсиран като новия предводител на Селта Виго. 63-годишният испанец беше уволнен от Евертън през януари 2022-а година и оттогава не е работил.

Бенитес, който два периода начело на Челси, сега се съгласи на тригодишен договор с клуба от Галисия. Той заменя на поста Карлос Карвалял, който напусна след края на кампанията, спомагайки на Селта да запази мястото си сред най-добрите в Испания.

Тимът от Виго завърши на три точки над чертата, след като победи шампиона Барселона в последния кръг, за да си гарантира оцеляването.

„Рафаел Бенитес разполага с огромна кариера на пейката, която е много трудно да бъде доближена“, написаха от испанския клуб.

Рафа Бенитес има спечелени Шампионска лига през 2005 и ФА Къп с Ливърпул година по-късно. През 2013-а година триумфира в Лига Европа с Челси като временен мениджър, а също така издигна Нюкасъл Юнайтед до Висшата лига в хода на кариерата си. През сезон 1998/1999 пъкатаката на Селта е водена от легендарния български нападател - Любослав Пенев, който вкарва 14 гола в 32 срещи за "небесносините".