Ако някой се е съмнявал, че силите между двата най-големи испански гранда Реал Мадрид и Барселона са изравнени в исторически мащаб, нека погледне статистиката, защото тя никога не лъже. Двата непримирими съперника са изиграли вече 241 мача помежду си във всички турнири, а никой от тях няма и йота предимство пред другия. 

С победата си на "Сантиаго Бернабеу" снощи каталунците записаха вече 95 успеха над "белите". По този начин те успяха да изравнят общия баланс с тях и така вече и двата тима са записали по този брой победи над съперника. Броят на равенствата им е 51. 

Конкретно за Купата на Краля Барса вече има осезаемо преимущество над Реал. Това беше 16-и успех за тима в Ел Класико за втория по сила турнир в страната, докато опонентът остава с 12. Мадридчани обаче имат съвсем лек превес в Ла Лига. Там те са записали 72 победи срещу 71 за каталунците. 

При срещите им в Шампионската лига отново "белите" имат леко преимущество от 3 срещу 2 успеха, докато при добавяне на битките за Купата на Лигата и Суперкупата на Испания, победите са 8 на 6 за Барса в тях. И така се получава паритетът от 95 срещу 95 в цялата история на Ел Класико. 

Тези цифри обаче могат да се променят напълно още в събота. Тогава ще гледаме третото издание на големия мач само в рамките на един месец, като то ще е в Примера дивисион и след него трябва да паднат доста въпросителни около борбата за титлата. Мачът пак ще е на "Сантиаго Бернабеу".