До броени часове Атлетик Билбао ще финализира трансфера на защитника на ПСЖ Юри Берчиче. Крайният бранител замени Реал Сосиедад и парафира с отбора от френската столица през миналото лято за 15 млн. евро. Сега ПСЖ трябва да влее свежи средства в касата си, тъй като е под стриктното наблюдение от финансовите регулатори към УЕФА.

Журналистът от ESPN Едуардо-Фдес-Абаскал споделя, че баските ще платят 20 милиона евро на мига на френския колос. Сумата е без бонуси, а договорът с отбора от „Сан Мамес” ще бъде за пет години.

По-рано през седмицата, Marca заяви, че Атлетик Билбао е по-близо до подписа за бранителя, отколкото Атлетико Мадрид, въпреки че столичани също съзряваха възможността да подпишат с Берчиче.

Бранителят отбеляза два гола и даде пет асистенции в 32 срещи за парижани, откакто премина от Сосиедад в шампиона на Лига 1.

Досега ПСЖ се раздели с Хавиер Пасторе, който бе трансфериран в Рома за 25 млн. евро. 20-годишният нападател Одсон Едуърс също напусна "Парк де Пренс", преминавайки в Селтик за 10,5 млн. евро.