Основният проблем на старши треньора на Барселона Луис Енрике е, че не разполага с друг футболист като Андрес Иниеста. Треньорът бе категоричен, че нито един съотборник на Иниеста не може да го замени пълноценно.

32-годишният футболист бе на терена само едно полувреме срещу Реал Сосиедад заради мускулни проблеми и ще пропусне гостуването на Ейбар на "Ипуруа".

"Никой от състава, никой от световния футбол не прилича на Иниеста. Имаме добри футболисти на тази позиция, но аз не познавам друг като Иниеста", заяви Енрике.

„За съжаление трябва да контролираме неговото натоварване. Той получи контузия в мача срещу Севиля, която го извади за дълго време. Надяваме се, че сега няма да е така и той бързо ще може да се завърне в игра. Това в никакъв случай не означава, че рискуваме неговото състояние. За нас е важно Андрес да е напълно здрав“, добави треньорът на Барселона.

„Имаме мач утре… Искате да кажете, че ако спечелим на "Бернабеу" и загубим останалите 18 мача от Примера, ще станем шампиони? Аз мисля, че не", продължи наставникът на каталунците.

"Очаквам Ейбар да не пресира високо. Ще бъде трудно", каза още Луис Енрике.