Шави Ернандес ще бъде представен днес като треньор на Барселона. Той пристига в отбор, потънал в криза на игра и резултати, чието излизане от групите на Шампионската лига е в риск, а в Ла Лига нещата също не вървят както трябва. Новият наставник има да решава много неща и много малко време, за ги коригира. Ето шестте основни проблема пред Шави според „Мундо Депортиво“.

1. Уязвимата защита

Както беше очевидно в „Балаидос“, Барса има много крехка защита. Селта беше третият отбор, отбелязал три гола на каталунците този сезон, след Байерн и Бенфика. Допуснати са 21 гола в 16 мача, средно повече от един на мач. Само четири пъти от началото на кампанията Барселона запази мрежата си суха.

2. Липсата на голове

За Барса е трудно да отбележи. В пет мача (срещу Кадис, Атлетико, Байерн, Райо и Бенфика) от 16-те изиграни, отборът не е вкарал гол. Каталунците имат 21 попадения в 16 мача този сезон, но им е трудно да създадат чисти положения. Далеч от дома, тимът е отбелязал 8 гола в 7 мача.

3. Тимът не знае как се побеждава като гост

Барса е част от групата от пет отбора, които все още не са спечелили в лигата като гост. Другите са Еспаньол, Виляреал, Леванте и Хетафе. Ако каталунците искат да спечелят лигата, не може да загубят толкова много точки като гост.

4. Изтичането на точки у дома

Някога „Камп Ноу“ беше крепост... Сега отборът загуби 7 точки от 21 възможни. Изключваме загубата от Реал Мадрид в Ел Класико. Четири от тези загубени точки бяха срещу Гранада и Алавес...

5. Крехкатa психика

Барса получава голове при първото положение пред тяхната врата и е трудно за отбора да се върне в мача след това. Когато срещата навлезе в последните минути, тимът не измисля формула за отбелязани на попадение. В последните мачове играчи се карат помежду си на терена, като Бускетс и Пике или Алба и Рики Пуч.

6. Големият брой контузии

Около 15 играчи са претърпели някакъв вид контузия този сезон, повечето от които мускулни. Шави пристига на „Камп Ноу“ с 11 играчи, които са в лазарета. Явно е, че той трябва да прегледа физическата подготовка.