Барселона се надяваше да се подсили през януари преди втората половина на сезона след напускането на Мемфис Депай в посока Атлетико Мадрид. Ръководството на Ла Лига обаче е на мнение, че не може да има нови попълнения в клуба този месец.

Шефовете на испанското първенство дори разкриха, че има възможност новите договори на Гави и Роналд Араухо да не бъдат регистрирани, въпреки че Жерар Пике официално вече не е играч на Барселона от сряда. RAC-1 съобщава, че защитникът все още присъства в документите на Ла Лига, въпреки че обяви отказването си от футбола през ноември.

42 снимки

След като заплатите на Пике са извън отчетите, Барса вече е по-близо до правилото 1/1, прието от Ла Лига за трансфери. Въпреки това RAC-1 съобщава, че лигата все още смята, че Барса няма наличните финанси, за да регистрира Гави, което е приоритет на клуба. Всичко това се случва, въпреки че каталунците не надхвърлиха финансовия феърплей .

От Ла Лига заявяват, че клубът дори няма да има нужните средства през лятото, което означава, че трябва да изработят план с ръководството на лигата, за да покажат, че подобряват своето финансово състояние. След като от Ла Лига са сигурни в това, тогава ще бъде възможно Барса да регистрира договорите на Гави и на други играчи от първия отбор.