Появи се нов аргумент на прокуратурата по делото за корупция срещу Барселона, известен като случая "Негрейра". Три месеца преди финала за Купата на Краля през 2017 г. между каталунците и Алавес, синът на Ентрикес Негрейра казал на "блаугранас" кой ще бъде съдия на мача, пише El Confidencial.

Разследването започна през май 2022-а година заради данъчните нередности на компанията Dasnil SL, създадена от Енрикес Негрейра през 1995-а година и в която е работил синът му Хавиер Енрикес Ромеро.

На 27 февруари 2017 г. Ромеро пише на Алберт Солер, който тогава беше спортен директор на Барселона: „Ще бъде Клос Гомес“. На 12 май 2017 г., 74 дни по-късно, Кралската испанска футболна федерация обяви, че Карлос Клос Гомес е назначен за рефер на финала за Купата на Испания.
 
Журналистите от El Confidential Хосе Мария Олмо и Беатрис Парера смятат, че докладът показва, че Барселона е използвала Негрейра и сина му, за да получи достъп до вътрешна информация за реферите. Това може да стане един от аргументите на прокуратурата по делото.