Съдбоносната среща между президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу и бащата на Лионел Меси Хорхе завърши без двете страни да постигнат някакво конкретно решение. Босът на каталунците пристигна на срещата с мениджъра Хавиер Бордас, докато от другата страна на масата освен бащата на Меси бе и брат му Родриго, както и адвокатът Хорхе Пекур.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

От Барселона са били категорични, че няма дори и да преговарят за възможността Меси да напусне клуба, макар именно такова да е желанието на самия футболист. Твърди се, че Бартомеу е бил доста твърд в позицията си, като е заявил, че Лео е основна фигура в плановете на новия треньор Роналд Куман. Той дори е казал, че е готов да предложи нов 2-годишен договор на 33-годишния аржентинец.

Меси обаче иска да напусне "Камп Ноу". Той е загубил доверие в Бартомеу и иска да потърси ново предизвикателство. Желанието му е да разтрогне договора си с каталунците, възползвайки се от клауза в него.

Срещата между двете страни продължи повече от час и половина, но без реален резултат. Очаква се разговорите да продължат утре с надеждата за постигане на някакъв компромис