Новият централен защитник на Барселона Жан-Клер Тодибо днес беше представен официално пред феновете на отбора и заяви, че е наясно с тежестта, която върви с избрания от него №6.

Фланелката с тази цифра се счита за легендарна от всички, които обичат „блаугранас”, защото дълги години принадлежеше на абсолютна икона като Шави Ернандес.

„Аз съм много щастлив да бъда тук в Барселона”, каза 19-годишният Тодибо, чийто трансфер беше ускорен заради проблемите с контузии, които налегнаха Барса. По принцип талантът от Тулуза трябваше да пристигне на „Камп Ноу” след края на настоящия сезон.

„Винаги съм си мечтал един ден да играя за този велик клуб. Днес моята мечта стана реалност.”

Французинът ще може да разчита на своя сънародник Самюел Умтити за подкрепа, макар че именно отсъствието на опериралия се световен шампион наложи на Барса да промени плановете си. „Умтити е играч, на когото се възхищавам и се опитвам да го копирам. Той е световен шампион и един от най-силните на своя пост в света. Ще подражавам на начина, по който той играе. Ще чуя всеки съвет, който той има за мен.”

„Шави е играч, на когото съм се възхищавал още откогато бях много малък. Напълно наясно съм какво означава да носиш номер 6  и се надявам да оправдая всички очаквания, които вървят с тази фланелка”, допълни Тодибо.