Празненствата на прословутия площад “Сибелес” не бяха единствената проява, с която Реал Мадрид отбеляза 15-ия си триумф в Шампионска лига при завръщането си в испанската столица в неделя.

Преди да се отправят към въпросния площад от “Кралския клуб” първо те се насочиха към “Пуерта дел Сол”, където се срещнаха с областния управител на Мадрид, а именно Исабел Диас Аюсо. Тя удостои Флорентино Перес със специална значка заради поредния спортен успех на Реал, а от своя страна клубният президент и капитанът Начо Фернандес върнаха жеста, подарявайки ѝ умалено копие на трофея в ШЛ, както и фланелка с номер 1 и нейното име, подписана от всички играчи в отбора.

Перес също така държа реч, в която поздрави съперника на финала и благодари на своите футболисти, най-вече на Тони Кроос, който си тръгва от отбора по перфектния начин. “Реал Мадрид отново превзе сърцата на милиона хора по света, които мечтаят заедно с тази емблема. Благодаря за това посрещане в областната администрация на Мадрид. Нашият клуб е универсален, но, както винаги съм казвал, Мадрид е нашият произход и отправната ни точка. Тази европейска купа отново направи привържениците ни емоционални. Футболистите ни си оставиха душите в един мач, който беше много труден. Оттук искам да поздравя Борусия Дортмунд, който беше голям съперник. Искам да поздравя както играчите, така и треньорите, но и техния изпълнителен директор, който ми е приятел. Един приятелски клуб, който в Лондон отново показа своята стойност.

Контузиите през сезона бяха едно препятствие, което този състав успя да преодолее и сега сме сред легендите на Реал Мадрид и световния футбол. Скъпи играчи, искам да знаете, че ни носите радостни моменти, които никога няма да забравим. Някои от вас достигнахте една цифра, която принадлежеше само на нашия скъп Пако Хенто: шест европейски купи. Начо, Даниел Карвахал, Лука Модрич и някой, на когото трябва да благодарим за всичко, което е показал на футболния терен и извън него: благодаря, скъпи Тони Кроос. Благодаря за твоя отличен футбол и за винаги образцовото ти поведение през всички тези години”, каза той, след което последваха бурни овации от страна на присъстващите.