Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес нападна директно шефа на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес относно решението му да уволни Жулен Лопетеги от поста селекционер на страната.

Перес определи реакцията на Рубиалес като абсурдна.  

„Ние постигнахме бързо споразумение с Лопетеги и взехме решение да го обявим публично в опит да избегнем спекулациите. Не е прецедент един национален селекционер да постигне споразумение с клуба и да поеме даден отбор след Световното първенство. Ето защо сме категорични, че това не може да навреди по никакъв начин на Испания. Всичко останало са интерпретации на хора, които не живеят в XXI век“, коментира Перес.

Gulliver/Getty Images
8 снимки

„Постигнахме споразумение и взехме решение да го обявим публично преди началото на Световното първенство. След това пуснахме комюнике до федерацията относно нашето споразумение. Актът бе съвсем нормален“, добави той.

„Отговорът на Рубиалес не бе нормален, а абсурден. Дискредитираха имиджа на клуба. Не ми харесва как Лопетеги бе жертван. Целта му бе да навреди имиджа на нашия клуб в едно от най-необикновените му времена“, продължи президентът на Реал Мадрид.

„Лопетеги е разговарял с футболистите от националния отбор на Испания и те са приели съвсем нормално случилото се. Няма нито един аргумент за това Жулен да не е на скамейката на Испания в първия мач от Световното първенство“, каза още Флорентино Перес.