Президентът на Лийдс Андреа Радрицани призна, че не е доловен от трансфера на бразилския национал Рафиня в Барселона. Той направи това изказване пред The Athletic.

"За мен се бяхме разбрали с Челси за Рафиня и когато дам дума, я давам. Почувствах срам да се върна при Тод Бьоли (б. а. - собственика на Челси) и да променя позицията си", казва Радрицани.

"Разбрахме се с Челси, защото футболистът искаше да си тръгне и беше отворен да изслуша оферти на клубове от Висшата лига. Да кажем обаче, че влиянието на Барселона накара играча да чака, чака, чака... докато намерят решение. Това показва силата, която притежават футболистите и техните агенти в системата - нещо, което е прекалено за мен. Правим много инвестиции, за да изгладим един клуб, даваме стотици милиони, а изглежда, че цялата власт е на мениджърите и агентите на футболисти", недоумява той.

Барселона осъществи трансфера на Рафиня за 55 милиона евро плюс бонуси, като крайната дата за плащане е 2-ри септември, а от Лийдс са се застраховали, вписвайки наказателна клауза в договора при липса на плащане. 

"Ако не се платят парите за Рафиня, имаме глобален проблем и това ще излезе по всички световни медии", предупреди Андреа Радрацани.