Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас изрази надежда, че нападателят на Хетафе Мейсън Грийнууд ще продължи да играе в испанското първенство и след края на сезона.

22-годишният Грийнууд пристигна в мадридското предградие през лятото под наем от Манчестър Юнайтед. Той не бе играл повече от година, тъй като срещу него се водеше дело за домашно насилие. 

Делото приключи със сваляне на обвиненията към Грийнууд, тъй като жената, която ги беше подала, му прости и стана майка на детето му. Въпреки това много организации, борещи се срещу домашното насилие във Великобритания и в защита на правата на жените, се обявиха против завръщането му в Манчестър Юнайтед, поради което и клубът го прати под наем в Испания.

"Аз не съм адвокат, но щом някой е бил оневинен от съда, няма какво повече да кажа. Като футболист той се справя отлично и се надявам, че той ще остане в испанския футбол. Това ще бъде добре за всички ни", коментира Тебас пред ББС.

"Мисля, че хората трябва да уважават повече съдебната практика. Хората имат право да го критикуват в пресата, но трябва и да уважават решенията на съда", добави президентът на Ла Лига.

За 25 мача с екипа на Хетафе Мейсън Грийнууд има седем отбелязани гола.