Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу даде своето мнение за новината, която Лионел Меси обяви чрез изявлението, което публикува в една от социалните мрежи. От нея стана известно, че футболистите ще намалят възнагражденията си със 70% по време на кризата причинена от коронавируса.

„Меси ми каза още от първия ден, че това намаление трябва да се направи. Това предложение дойде от капитаните. Това е жест, който показва ангажираността им към клуба“, заяви Бартомеу.

Президентът на каталунците също така потвърди, че играчите ще направят вноска от 2%, така че служителите в клуба да могат да получат 100% от възнагражденията си.

Преди това капитанът на Барселона Лионел Меси направи изявление чрез профила си в Instagram.

"Не спира да ни изненадва това, че в клуба има хора, които се опитват да ни поставят под лупа и под напрежение, за да направим нещо, което всички сме наясно, че ще направим. Дойде моментът да обявя, че освен намаляването на нашите заплати със 70% по време на Извънредното положение, ще направим дарения, за да може служителите в клуба да взимат 100 процента от заплатите си през това време", написа Меси.