Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу бе изключително щастлив, след като отборът спечели шампионската титла в Ла Лига. Той заяви, че целта пред тима е спечелването на требъл.

„Тази титла е резултат на работата на всички футболисти, на треньорския щаб и на помощта на всички фенове“, коментира Бартомеу.

„Леванте игра много добре. Постигнахме много голяма победа. Ние страдахме до последните секунди на мача, защото Леванте се опита да изравни резултата и можеше да го направи в последните секунди на срещата“, добави президентът на каталунците.

„Това, че Барселона спечели шампионската титла за осми път в последните 11 години е доказателство за добрата работа, която се върши в клуба. Това е рекорд и ние сме много горди от постижението. Нашата основна цел през настоящия сезон бе спечелването на титлата в Ла Лига и бяхме концентрирани върху нейното постигане от самото начало. Сега празнуваме спокойно, защото в сряда имаме голямо предизвикателство в Шампионска лига“, продължи той.

„Целта е да спечелим требъл в края на сезона. В Шампионска лига ще се изправим срещу много силен съперник. На финала за Купата на Краля имаме също много силен опонент.“

Бартомеу „аплодира“ решението на федерацията да връчи шампионската титла на Барселона след края на мача, а не в началото на следващия сезон.

„Лео Меси е най-добрият в света. Когато той се появи в игра нещата започнаха да се случват. Той промени атмосферата на терена и донесе от тази магия…и вкара още един гол“, каза още Хосеп Мария Бартомеу.