Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че след отпадането на Реал Мадрид на осминафиналната фаза на Шампионска лига, каталунците имат един силен конкурент по-малко в надпреварата.

„Гледах мача между Реал Мадрид и Аякс. В турнира остана един силен конкурент по-малко, което е хубаво за нас“, коментира Бартомеу в интервю за радио „Cadena SER Catalunya“.

„Светът на футбола е много труден. Аз се радвам, че отборът, където играе Френки де Йонг спечели. Това беше неговата цел“, добави президентът на Барселона.

„Всеки един човек е нормално да вярва в своя отбор. Не искам да говоря за Реал Мадрид. Искам да говоря за Барселона“, продължи той.

„В света на футбола се случва това. Веднъж печелиш, друг път губиш. Ние се стремим да запазваме едно ниво от 2004 година насам. Да бъдем в елита с различни треньори и играчи. Ние имаме ясна идея за нашия проект и трябва да продължим да го следваме.“

„Шави и Иниеста ни напуснаха, но ние взехме играчи, които да ги заменят. Опитахме се да запазим същия път. Най-важното е, че задържахме нивото. Имаме футболисти, които ни позволиха да направим това“, заяви Бартомеу на въпрос дали отсъствието на Кристиано Роналдо се е отразило толкова негативно на Реал Мадрид.

„Нашият съперник в Ла Лига е Атлетико Мадрид, който се намира на второ място. На финала за Купата ще се изправим срещу Валенсия. В Шампионска лига ситуацията е много по-отворена. В момента е най-важно да се справим с Лион. Надявам се, че ще се класираме за четвъртфиналите и след това ще гледаме напред. Нашият съперник в Ла Лига без никакво съмнение е Атлетико Мадрид.“

„Ние сме наясно с интереса към нашите футболисти и именно заради това поставихме такива клаузаи на играчи като Жорди Алба, Дембеле и Коутиньо.“

„Не знам какво е казал Флорентино, но Барселона бе един от клубовете, който настояваше най-много за въвеждането на ВАР в Шампионска  лига. Ние имаме добри отношения помежду си, но не ми се е обаждал, за да разговаряме за ВАР. Няма връзка между ВАР и Реал Мадрид“, каза още Хосеп Мария Бартомеу.