Ел Класико не е мач като всеки друг. Това е двубой с особен заряд и огромно значение, както за Барселона, така и за Реал Мадрид. Президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу рядко слиза при футболистите в съблекалнята, но стори това след успеха с 2:0 срещу Интер от груповата фаза на Шампионската лига, твърди „La Vanguardia“.

Бартомеу е посетил съблекалнята на отбора, за да надъха играчите преди предстоящото Ел Класико и да ги поздрави за силната им игра срещу Интер.

Президентът на Барселона е бил придружен от своя вицепрезидент Жорди Местре и Хавиер Бордас. Тримата са насърчили футболистите преди Ел Класико. Според информацията, посещението им е било добре прието от всички.

Дори Лионел Меси е присъствал, въпреки че аржентинецът не взе участие в мача срещу Интер заради контузия и изгледа срещата от трибуните на „Камп Ноу“.

Хосеп Мария Бартомеу също така е подарил специални колекционерски часовници на футболистите и екипа на треньора Ернесто Валверде. Президентът на Барселона беше обещал часовниците в края на миналия сезон по повод дубъла, който каталунците успяха да спечелят.