Президентът на Атлетико Мадрид Енрике Сересо не вярва, че някой клуб ще се навие да плати освобождаващата клауза, която е записана в договора на Антоан Гризман.

„Не мисля, че някой клуб ще покрие клаузата, която е записана в договора на Гризман с Атлетико и е на стойност 100 милиона евро. Нямаме никакво споразумение с Манчестър Юнайтед. Нито един отбор все още не ни е изпратил конкретна оферта, която да покрива клаузата в договора на Антоан. Не мисля, че ще има клуб, който ще направи това“, коментира Сересо пред радио „RMC“.

„Ситуацията е такава, че Антоан Гризман е футболист на Атлетико. Той има договор с клуба до 2021 година. Той никога не ми е казвал, че иска да напусне отбора. Не се изненадвам от информациите, които излизат всеки ден, през последните месеци. Журналистите го питат постоянно един и същи въпрос. Мисля, че на Антоан му дотегна да отговаря на един и същи въпрос. В целия свят са запознати с неговата ситуация“, добави президентът на Атлетико.

Гризман: Сменям Атлетико само за Ню Йорк Никс

В същото време Енрике Сересо потвърди, че Андреа Берта ще запази поста си в Атлетико Мадрид, въпреки сериозния интерес към него от страна на Пари Сен Жермен.

Гризман заговори за трансфера в Ман Юнайтед

Френският клуб предложи на Берта поста на спортен директор и заплата от 14 милиона евро, но Мигел Анхел Хил Марин е успял да го убеди да остане в Атлетико Мадрид. „Дюшекчиите“ искат да запазят успешния модел на работа между тандема Берта и Диего Симеоне, които да продължат развитието на своя проект.