Преговорите между Барселона и Жорди Алба за подновяването на договора на футболиста стартираха. Представителите на каталунския клуб – изпълнителният директор Оскар Грау, генералният мениджър Пеп Сегура, спортният директор Ерик Абидал и съветникът му Рамон Планес проведоха среща в понеделник с агента на играча Висенте Форес. Тя продъжли час и половина.

Настоящият договор на Алба с Барселона изтича на 30 юни 2020 година. Желанието и на двете страни е продължаването на контракта.

Барселона привелче Алба през 2012 година от Валенсия за сумата от 14 милиона евро.

Каталунците ценят Алба и знаят колко важен е той за отбора, но преговорите няма да бъдат лесни и ще са необходими повече разговори, докато не бъде постигнато споразумение.

След дербито срещу Атлетико Мадрид, Жорди Алба заяви, че е изненадан от факта, че клубът все още не е започнал преговори с него и агента му за подновяването на договора.

Няколко отбора, сред които Ювентус и Манчестър Сити следят много внимателно ситуацията с испанския национал и не крият своя интерес към него. Защитникът на Барселона също така е желан и от мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо.

Засега вече е направена първата стъпка и е важно, че двете страни имат готовност за постигане на споразумение. През следващите няколко дни предстоят нови срещу относно с по-конкретни аспекти по договора.