Финалистите за Купата на Краля Атлетик Билбао и Реал Сосиедад предлагат двубоят да бъде преместен за 2021 година, ако не може да се проведе без публика. Но УЕФА съвсем ясно каза, че първенствата и турнирите трябва да бъдат завършени през тази година.

Финалът за Купата на Краля трябваше да се играе в Севиля, но двата баски тима предлагат той да бъде преместен в близост до двете провинции. Причината е, че хотелската индустрия в Севиля няма да има приходи, а високите температури през лятото в тази област на Испания допълнително ще попречат за нормалното провеждане на финала.

От Билбао и Сан Себастиан предлагат двубоят да се играе на стадиона на Алавес - „Мендисороса“. Той се намира на 70 км от дома на Атлетик и на 130 км от този на Реал Сосиедад.

Желанието на двата клуба е да играят пред публика и по този начин да направят празник за баската общност. От страна на общината във Витория и Алавес няма проблем това да се случи. Предложението вече е внесено в Испанската футболна федерация и се чака официално решение.