Големият сблъсък Реал Мадрид – Барселона предстои след часове. Поредното издание на Ел Класико е довечера от 19.15 часа.

Най-значителната въпросителна преди сблъсъка от 12-я кръг на Примера дивисион е ще играе ли Лионел Меси в двубоя. Завръщането му след контузия изглежда ще бъде именно на срещата в Мадрид, но все още не е ясно доколко е готов.

Двубоя можете да следите в Gong.bg!

Старши треньорът на Барса Луис Енрике сподели, че окончателното решение ще бъде взето непосредствено преди мача тази вечер. „Той е възстановен и тренира, но все още предстои да решим как ще процедираме за двубоя. Лео е много важен играч за нас, но зависи как ще се чувства преди мача“, коментира Енрике.

В лагера на Реал Мадрид също не могат да се похвалят с липса на проблеми. Медиите в Испания вече разпространиха слухове, че евентуално поражение може да коства поста на треньора Рафаел Бенитес. Появиха се дори варианти за негов заместник, начело с легендата Зинедин Зидан в списъка.

Любопитен факт преди поредния сблъсък Реал Мадрид – Барселона е това, че Реал има 92 победи в дербито, а Барселона – 89, което сочи колко оспорвано в исторически план е това съперничество.

Какво ще е времето в Мадрид за срещата довечера можеше да проверите в Sinoptik.bg!