Барселона посреща Реал Мадрид тази вечер в първия мач от полуфиналите за Купата на Краля. Това е и първият сблъсък между испанските грандове за календарната 2019 година. Часове преди първия съдийски сигнал на „Камп Ноу“, испанското издание Mundo Deportivo публикува любопитни статистически данни, свързани с голямото съревнование на Испания.  

Ето ги и тях:

  • Барса и Реал са се изправяли за Купата в 34 случая до днес. Балансът на каталунците е положителен. Те имат 15 победи срещу 12 успеха за Реал Мадрид. Равенствата са 7.  
  • На финал в турнира испанските грандове са спорили 7 пъти, като „белите“ са триумфирали в 4 от тях (1936, 1974, 2011, 2014). „Блаугранас“ ликуват през 1968, 1983 и 1990.
  • На полуфиналната фаза жребият противопоставя двата състава отново в 7 случая. „Лос бланкос“ са елиминирали вечния си съперник в 4 случая. 
  • Предстоящата елиминация за кралската купа между Реал и Барса ще е 13-ата, която ще се реши в два мача.
  • Реал Мадрид е спечелил само един от последните шест мач на елиминационна фаза срещу Барселона. Става дума за победата с 3:1 на „Камп Ноу“ през 2013 година, когато двата тима мерят сили на полуфиналите.
  • Звездата на Барселона Лео Меси е най-резултатният голмайстор в историята на Ел Класико със своите 26 гола. Любопитното обаче е, че нито едно от тези попадения не е вкарано в рамките на двубой за Купата на Краля.

Първата среща за Купата между „блаугранас“ и „лос меренгес“ е с начален час 22:00. Реваншът е на 27 февруари отново от 22:00 часа на „Сантиаго Бернабеу“. Класиралият се за финала ще спори с победителя от двойката Бетис – Валенсия.

Ще спре ли Реал хегемонията на Барса в Купата на Краля? 

Барселона излиза със специални екипи в Ел Класико


ГЛАСУВАЙ В НАШАТА АНКЕТА, КЪДЕТО ВИ ПИТАМЕ КАК ЩЕ ЗАВЪРШИ ПЪРВИЯТ МАЧ МЕЖДУ БАРСА И РЕАЛ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ ЗА КУПАТА: 

  1. 65.59%

    С победа за Барселона

  2. 27.22%

    С успех за Реал Мадрид

  3. 7.19%

    Равенство