Футболистите на Барселона Ламин Ямал и Алехандро Балде подновиха тренировки със съотборниците си преди домакинството на Атлетик Билбао в Ла Лига в неделя и предстоящото дерби с Реал Мадрид на 28 октомври.

Старши треньорът на каталунския гранд Шави Ернандес се надява няколко ключови играчи да бъдат възстановени до сблъсъка с Реал, но ще трябва да прояви креативност при избора на състав за срещата с Атлетик Билбао през уикенда. Осем футболисти от първия тим са контузени, включително полският нападател Роберт Левандовски.

Полузащитникът Серхи Роберто е последният играч в списъка на контузените и ще остане извън терените за няколко седмици след като контузи крака си на тренировка в сряда. Извън строя са още Жюл Кунде, Френки Де Йонг, Педри и Рафиня. Кунде със сигурност ще пропусне дербито с гранда от Мадрид, но за Де Йонг и Левандовски има малки шансове да се възстановят навреме. Ситуацията при Рафиня също е оптимистична, докато за Педри очакванията са да поднови тренировки скоро и да бъде на разположение за срещата от Шампионската лига срещу Шахтьор Донецк на 25 октомври.

Барселона изостава с 3 точки от лидера във временното класиране Реал. Мадридчани се готвят за гостуване на Севиля и първа среща с бившия капитан на отбора Серхио Рамос.

Очаква се защитникът Дейвид Алаба да се завърне в игра след като пропусна мачовете на националния отбор на Австрия заради контузия на крака. Английският национал Джуд Белингам се радва на отлична форма откакто се присъедини към Реал Мадрид и остави добри впечатления и при победата над Италия с 3:1 във вторник. Той натрупа 10 гола в първите си 10 мача в Мадрид./БТА