Еден Азар претърпя нова операция на тормозещия го десен глезен, потвърдиха от пресслужбата на Реал Мадрид.

Като част от интервенцията, лекарите премахнали метална пластина в глезена на белгиеца, която била поставена през март 2020, за да сложи евентуално край на проблемите му с контузии в Испания. Очаква се той да бъде извън терените поне за месец след последната си операция, което означава, че няма да играе в двата четвъртфинални сблъсъка от Шампионска лига срещу бившия си тим Челси.

„Нашият играч Еден Азар премина успешна операция днес в Университетска болница Санитас Ла Сарсуела за премахването на остеосинтезисна пластина на дясната му фибула“, се казва в изявление на Кралския клуб. Азар изкара крайно разочароващи три сезона след присъединяването си към Реал за сумата от 160 млн. евро от Челси през 2019. Зинедин Зидан първоначално се опита да интегрира нападателя тогава, когато е здрав, но Карло Анчелоти по-рядко разчита на белгийския национал, като Азар прекара по-голямата част от сезона на пейката. През октомври, Анчелоти заяви, че „предпочита други играчи“.

Азар изигра едва осем минути от двата осминафинални сблъсъка на „белия балет“ с Пари Сен Жермен в ШЛ и беше неизползвана резерва при загубата в Ел Класико от Барселона преди паузата за националните отбори. Договорът на 31-годишния играч е до 2024 година и от Реал са склонни да го продадат през лятото, като е възможно той да се завърне във Висшата лига.