Малко по-малко съмненията се разсейват по отношение на участието на Лионел Меси и Луис Суарес в предстоящото дерби срещу Еспаньол, което е в събота на „Камп Ноу“.

Аржентинският футболист се присъедини към тренировъчния процес на отбора в сряда, след като се наслади на четири почивни дни. Меси работи на пълни обороти с останалите си съотборници без да има видими болки, след като напусна лагера на националния отбор на Аржентина заради оплакване от разтежение. По всичко изглежда, че старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде ще може да разчита на Лео в дербито срещу Еспаньол.

Другата положителна новина е свързана с Луис Суарес. Нападателят, който бе измъчван от травма в десния глезен вече тренира наравно с основната група. През последните два дни той се подготвяше индивидуално заради контузията, която получи в последния мач срещу Реал Бетис. Изглежда, че той ще бъде готов за дербито срещу Еспаньол. Очакванията бяха той да се нуждае от 10-15 дни за възстановяване, така че играчът спазва стриктно зададените срокове от лекарския екип на каталунския клуб.

В лазарета на Барселона има само двама футболисти – Рафиня Алкантара и Усман Дембеле. Очакванията са французинът да бъде на линия през следващата седмица.