От полицията в Барселона са на мнение, че могат да се погрижат за нормалното протичане на сблъсъка между Барса и Реал Мадрид, който е насрочен за 26 октомври.

От дни насам в каталунската столица има масови протести, които затрудняват нормалното предвижване и са голям проблем за всички в града. Хората недоволстват, след като Върховният съд издаде тежки присъди на деветима от сепаратистките лидери заради ролята им в референдума за неуспешното отцепване на Каталуня от Испания преди две години. Из града цари хаос, пътищата за летището са блокирани, демонстрантите замерят полицаите с камъни, бомбички и други предмети.

Това накара Испанската лига да препоръча дербито или да се играе на “Сантиаго Бернабеу“ в Мадрид, или да бъде отложено. Сега обаче говорителят на полицията в града - Тони Кастехон увери, че всичко може да бъде наред:

“Към днешна дата сигурността на Ел Класико може да бъде гарантирана, заяви той пред Cadena SER.

“Моето мнение е, че срещата може да се проведе. На протестиращите не трябва да се позволява да провалят повече неща от тези, които вече провалиха в тази страна. За мач като този мисля, че 1000 полицаи биха били достатъчни”, завърши той.

Дербито на Испания е на 26 октомври от 13:00 часа местно време.