Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос се отърва само с един мач наказание за бруталното си влизане в краката на Лео Меси по време на голямото дерби с Барселона миналия уикенд. Това разпореди Дисциплинарната комисия на Испанската лига. 

Очакванията на Пиренеите бяха защитникът да изгърми минимум за три двубоя, защото беше изгонен с директен червен картон за нарушението си. А се смяташе още, че ще получи и два допълнителни мача към санкцията си заради поведението си след изгонването. 

На практика от комисията избират най-малката възможна санкция за Рамос, като максималната можеше да е да спрат състезателните му права за един месец. От там обявиха, че са взели предвид доказателствата, предложени от Реал за оневиняване на играча си, като са се съобразили максимално с тях. 

Въпреки минималната санкция, мадридчани не са доволни от изхода и обявиха, че ще обжалват това решение. Те претендират, че бранителят не е извършил никакво нарушение срещу Меси и червеният картон му е показан неправомерно, заради което не трябва да бъде наказван въобще. 

От комисията обаче са категорични, че според тях нарушение има и няма как дори и минималното наказание на Рамос да му се размине. Освен това той трябва да плати и глоба от 657 долара, докато Реал е санкциониран с 383 долара.