Бъдещето на Самюел Умтити се превърна в приоритет за ръководството на Барселона. Договорът на защитника с клуба е до лятото на 2021 година, но откупната клауза, която е записана в него възлиза на 60 милиона евро.

Самият футболист преди няколко дни заяви, че не са водени на този етап преговори за подновяването на неговия контракт, но се очаква в близките дни да има развитие по темата.

Към френския национал има конкретни оферти, които са поставени на масата и той е принуден да вземе решение относно бъдещето си.

В същото време от Барселона не искат да изпускат защитника, който бе привлечен от Олимпик Лион през лятото на 2016 година.

Идеята на Барселона е всичко да бъде изяснено до един месец, тъй като ръководството на клуба планира бъдещия си проект и иска да знае дали ще може да разчита или не на френския защитник.

Каталунците са убедени, че могат да стигнат до споразумение с Умтити.

Френският футболист е делегирал преговорите на своите представители.

Връзката на футболиста с техническия секретар Роберт Фернандес са много добри и разговорите им са постоянни.

Следващият в списъка за нов договор с Барселона е Умтити

Самият французин знае, че ще вземе най-важното решение в спортната си кариера.

Клаузата на Умтити притеснява Барселона

В същото време Умтити иска Барселона да оцени подобаващо неговото представяне и да получи значително увеличение на финансовото си възнаграждение.

Умтити отправи ясно послание относно бъдещето си

Шефовете на Барселона трябва да внимават от една страна с офертите, които има за Умтити, а от друга страна и със спазването на правилата за заплатите в испанската лига.

Барселона не иска да изпуска защитник