И босът на Реал Мадрид Флорентино Перес бил щастлив от успеха на вечния съперник на „белите“ Барселона над Тотнъм. Причината обаче не била симпатия на президента на Кралския клуб към каталунците, а фактът, че това поражение би могло да изиграе благоприятен ефект върху евентуален трансфер на голямата звезда на „шпорите“ Хари Кейн на „Бернабеу“.

По информация на Mundo deportivo, ако Тотнъм не успее да преодолее груповата фаза на турнира на богатите и Реал продължава да не намира разрешение в атака, е много вероятно Кейн да акостира в испанската столица още през януари.

Флорентино Перес

източник: Gulliver/Getty Images

Твърди се, че при подобно стечение на обстоятелствата Перес бил готов да предложи над 200 милиона евро, за да закупи английския голмайстор. Надеждите на боса били, че в негово лице Реал ще намери заместник на продадения през лятото Кристиано Роналдо на Ювентус.

Евентуално класиране на „шпорите“ за фазата на директните елиминации обаче, значително би объркало плановете на Перес.

След първите два кръга Тотнъм е трети в класирането на Група В с нулев актив. До момента момчетата на Маурисио Почетино загубиха от Интер, а след това и от Барселона. В третия кръг предстои гостуване на ПСВ. Мачът е 24 октомври от 19:55 часа.  

 

Тъмни облаци над главата на Лопетеги

Няколко трансферни разочарования на Реал в ерата на Перес