Беше разкрито, че Барселона е направили няколко плащания на Енрикес Негрейра между 2001 и 2018 г., когато той беше вицепрезидент на съдийската комисия в Испания. Съперниците на каталунците сега ги обвиняват, че са си купували благоволението на реферите по време на своите силни години, когато спечелиха всичко възможно. Бившият защитник на тима Жерар Пике защити клуба, като бе убеден, че Барса не е правил подобни неща.

"Готов съм да си сложа ръката в огъня, че Барса не е купувал съдиите. Ако искате да купите рефер, е толкова лесно, колкото да му дадете черен пощенски плик. Не отивате при вицепрезидент на Техническия комитет на реферите. Няма никаква логика. Оттук нататък сме свикнали с конспирации и кампании", сподели Пике.

"Колкото и да искат да го опетнят, това е толкова златна ера... вече не е важно какво спечелихме, а как беше спечелено. Те могат да прегледат всичко. Бяхме много, много по-добри. Не разчитахме на съдиите. Бих го подминал и бих преминал към следващото нещо. Вярно е, че прокуратурата е замесена, но аз вярвам на клуба", добави бившият защитник на Барселона.

"Не знаехме, че клубът е платил на този човек. Играчите, особено тези от нас, които сме тук от повече години, вече знаят за съдиите, но е добре треньорите, особено тези, които идват отвън, да имат тези доклади. Като играч, не знам дали това е била работата на този човек", завърши Пике.

Барселона възнамерява да изчисти името си в съда, като Реал Мадрид вече се присъедини към делото срещу каталунците, преди срещата между двата отбора на "Камп Ноу" в неделя.