Испанският национал Жерар Пике излезе с първи официален коментар, след като на 4 юли официално беше обявена раздялата му с музикалната звезда Шакира. В последно време се твърди, че защитникът има връзка с Клара Чиа Марти, която е служителка в негова фирма.

Gulliver/GettyImages
80 снимки

„На 4 юли Шакира и Жерар Пике потвърдиха раздялата си чрез съвместно изявление. Бяха публикувани много слухове и предполагаема непроверена информация за играча, неговото семейство и личния живот. Тези слухове и снимки причиняват не само щети за неговите чест и имидж, но са и сериозна атака срещу правата на неговите деца, чиято безопасност и защита представляват най-голямата му грижа“, пише в официалното обръщение на адвокатите на Пике.

„Нашият клиент е принуден да промени ежедневието си, за да защити децата си и най-близкото си обкръжение. Жерар Пике винаги е уважавал дейността на медиите и тяхното право на информация. Напълно наясно е с фундаменталната роля, която играят в обществото. Въпреки това, през последните седмици имаше намеси, които надхвърлят границите на законността. Затова нашият клиент беше принуден да поиска обезпечителни мерки и предприемане на съдебни действия“, се съобщава още в съобщението.