Една от емблемите на Барселона в последните години Жерард Пике обвърза дългосрочно бъдещето си с клуба. Той преподписа контракта си с родния клуб до 30 юни 2022 г., съобщи сайтът на каталунците. 

В контракта му е включена клауза за предсрочно прекратяване, която е в размер на половин милиард евро. Точно такава клауза активира ПСЖ, за да вземе Неймар през лятото и затова "блаугранас" се презастраховат с драстично увеличение на сумите в контрактите на звездите си. 

В близките дни се очаква и официалната церемония по подписването на контракта на Пике. По всяка вероятност това ще се случи навръх рождения му ден на 2 февруари, но всичко зависи от ангажиментите и на двете страни. 

Жерар Пике започна кариерата си в "Ла Масия" още 10-годишен през 1997 г. преди да премине в Манчестър Юнайтед през 2004 г. Хосеп Гуардиола го откупи през 2008 г., когато пое клуба и оттогава централният бранител не е ходил никъде другаде. 

Ако изкара договора си докрай, той вече ще е на 35 години, така че това е ако не последният, то със сигурност предпоследният му голям договор с родния клуб.