Централният защитник на Барселона Жерар Пике изяви готовност да сложи край на кариерата си в националния отбор на Испания, ако той наистина представлява проблем за тима. Самият Пике е яростен защитник на референдума за независимост на Каталуния и днес бе сред първите, които упражниха правото си на вот.

Пике се показа как гласува часове преди Барса - Лас Палмас

 „Ако треньорът или който и да е директор от Испанската федерация мисли, че аз съм проблем за националния отбор, то аз ще се откажа от него преди Световното първенство през 2018”, категоричен бе Пике.

По-рано през деня ръководството на Барселона опита да отмени двубоя с Лас Палмас от 7-ия кръг на Ла Лига, завършил с победа за каталунците от 3:0. В крайна сметка мачът се игра на празни трибуни, заради ексцесиите по улиците в града, които бяха породени от напрежението заради референдума.

Барселона няма да бъде наказан, че игра пред празни трибуни

„Беше изключително да играем пред празни трибуни. Най-ужасното преживяване в професионалната ми кариера. Аз съм каталуне и днес се чувствам изключително горд от хората в Каталуния.Ние сме малцинство, има милиони като нас. Не сме лоши хора, искаме просто да гласуваме”, допълни футболистът на „блаугранас”.