Петима футболисти на Барселона са се обърнали срещу старши треньора на отбора Луис Енрике, съобщава радио „Каталуня“. Според информацията, Серхио Бускетс, Лионел Меси, Луис Суарес, Жерар Пике и Иван Ракитич са наясно, че периодът на Енрике на „Камп Ноу“ вече е изтекъл.

Договорът на Луис Енрике с Барселона изтича и е много вероятно да не бъде подновен, ако отборът отпадне още на осминафиналите на Шампионската лига, което изглежда сигурно след тежкото поражение с 0:4 на „Парк де Пренс“ при визитата на Пари Сен Жермен.

Футболистите на Барселона не искат за треньор и асистента на Енрике – Хуан Карлос Унсуе, който също бе спряган за поста.

Великите обрати - Барса трябва да пише нова история

Петимата футболисти са се обявили категорично против Енрике и неговите методи на работа. Те са били категорични, че „или Лучо ще си тръгне, или ще има война“.

Кошмарната нощ на Лео Меси

Не случайно Серхио Бускетс по такъв начин нападна Енрике след загубата в Париж и каза, че треньорът не е имал никакъв план за срещата.

Барса и Луис Енрике се разделят

Marca: Валверде сменя Енрике начело на Барса

Някои от ключовите футболисти вече не усещали мотивация да работят с Енрике и поставяли под въпрос неговите методи. Именно това била причината самият специалист да се дърпа за евентуален нов договор. След резила в Париж снощи един от най-опитните футболисти на Барса Серхио Бускетс косвено нападна треньора си, критикувайки тактиката на отбора и хвалейки тази на Унай Емери.

Барса с осем варианта за нов треньор

В Барса разделени на два лагера за нов треньор