Легендата  на Барселона и испанския футбол Шави Ернандес направи своеобразна класация на петимата си любими полузащитници в модерния футбол. Вестник „Льо Паризиен” направи пространно интервю със славния ветеран, където бе помолен да отличи най-добрите сред новата вълна халфове.

Шави има зад гърба си почти 800 мача за Барселона, с който завоюва 8 титли на Ла Лига и 4 трофея от Шампионската лига в 17-те си сезона на „Камп Ноу”. Неговият тандем с Андрес Иниеста завинаги ще остане като един от емблематичните в историята на футбола, като може би затова маестрото благородно пренебрегна настоящия капитан на Барса.

10-те най-спорни фрази в Ел Класико: Стоичков, Жозе...

В изказването си пред „Льо Паризиен” 37-годишният Шави може би изненада мнозина с думите, че обича да наблюдава мачове на Тони Крос и Лука Модрич. И двамата играят за кръвния враг Реал Мадрид, като минават за повече от ключови фигури. Признанието на Шави в този контекст говори достатъчно за тяхната класа.

Ернандес също така спомена името и на някогашния си съотборник в Барселона Тиаго Алкантара. В момента бразилецът с испански паспорт печели титли с Байерн Мюнхен, като една от причините да напусне „Камп Ноу” бе дълголетието на дуото Шави-Иниеста.

Топ 10 на футболистите, пропътували най-много в кариерата си

Последните двама в своеобразния топ 5 са Месут Йозил от Арсенал и Марко Верати от ПСЖ, който за мнозина ще бъде наследникът на Иниеста в модерната ера на играта.