Реал Мадрид победи Кадис като гост с 2:0 в мач от 29-и кръг на Ла Лига. Попаденията за "белия балет" бяха дело на Начо и Марко Асенсио. Реал Мадрид контролираше срещата и изпусна голям брой положения, но не допусна да има изненада. Така тимът на Карло Анчелоти остава на втора позиция с актив от 62 точки, докато Кадис е 15-и с 31 пункта на сметката си.

Първият по-сериозен шанс дойде в 12-а минута, след като Алфонсо Еспино от Кадис се впусна в наказателното поле, за да стигне до подаване, но нацели десния страничен стълб с удара си. Късмет за Реал Мадрид! Малко след това Марко Асенсио пропиля огромен шанс, след като достигна до перфектен пас и нанесе мощен удар. Той летеше към средата на вратата, но Давид Хил реагира превъзходно и спаси. Само корнер за "белия балет".

Gulliver/GettyImages
27 снимки

В 18-а минута Карим Бензема пое прецизно подаване дълбоко в наказателното поле, след което шутира, но опитът му бе париран от вратаря. Карим Бензема достигна до точно подаване в наказателното поле в 35-а минута и изстреля много мощен удар, който разтресе напречната греда. Късмет за Кадис! Три минути преди края на редовното време за първото полувреме Дани Себайос реагира бързо в наказателното поле и стигна до топката след корнер. Той нанесе удар под напречната греда, но вратарят реагира с удивително спасяване.

Това бе и всичко по-интересно за първата част.

Кадис Реал Мадрид статистика

източник: Sofascore

В 50-а минута Родриго от Реал Мадрид засече центриране и нанесе удар, който не беше достатъчно силен, за да измине пътя си до мрежата. Вратарят на Кадис направи добро спасяване. Отново Родриго имаше добър шанс в 57-а минута, след като се освободи чудесно от пазача си в наказателното поле, но насочи удара си точно покрай дясната греда. Трябваше да отбележи! Секунди след това Федерико Валверде пое прецизно подаване в близост до вратата и шутира, но топката премина на сантиметри от лявата греда.

Карим Бензема получи страхотен пас в 64-а минута, след който той остана очи в очи с противниковия вратар. Французинът заоболиколи опонента си, но после неочаквано нацели лявата греда с удара си. В 73-а минута Начо получи добро подаване и опита късмета си от дистанция. Той нанесе превъзходен удар, който порази долния ляв ъгъл зад гърба на вратаря - 1:0 за Реал Мадрид.

Само четири минути по-късно Федерико Валдерде достави чудесна топка за Марко Асенсио, който стреля от границата на наказателното поле и остави безпомощен стража на Кадис, стреляйки в в долния ляв ъгъл - 2:0 за Реал Мадрид. В 88-а минута Марко Асенсио опита да отбележи с удар от движение от границата на пеналтерията, а изстрелът бе насочен към долния десен ъгъл, но Давид Хил отново блесна със страхотно спасяване.

Това бе и всичко по-интересно около сблъсъка, в Реал Мадрид надви Кадис с 2:0.


Кадис е в добра, форма, като има едва едно поражение в последните си шест мача в Ла Лига. Тимът се бори за своето оцеляване, като се намира на четири точки от опасната зона. Основният проблем на Кадис е трудното отбелязване на попадения, като има едва 23 гола от началото на сезона (само Елче има по-малко - 20). Интересното е, че домакините имат имат едва две загуби в последните си пет срещи срещу "белия балет".

Реал Мадрид сякаш загуби шансовете си за титлата в Ла Лига, но се бори да защити второто си място в първенството. Тимът на Карло Анчелоти вероятно ще мисли и за реванша с Челси от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига, който ще се изиграе през другата седмица. Реал Мадрид има едва две победи в последните си пет мача в Ла Лига и ще иска да натрупа самочувствие с евентуален успех над Кадис.

Стартови състави:

Кадис: 13. Давид Хил, 22. Алфонсо Еспино, 3. Фали, 23. Луис Ернандес, 2. Раул Пара, 7. Рубен Собрино, 4. Рубен Алкарас, 24. Феде Сан Еметерио, 10. Тео Бонгунда, 16. Крис Рамос, 19. Серджо Наваро

Реал Мадрид: 1. Тибо Куртоа, 6. Начо, 22. Антоино Рюдигер, 3. Едер Милитао, 17. Лукас Васкес, 19. Дани Себайос, 18. Орелиан Чуамени, 15. Федерико Валверде, 21. Родриго, 11. Марко Асенсио, 9. Карим Бензема