Авторитетното френско издание „Франс футбол” продължава с интересните разкрития за това как Кристиано Роналдо е бил на крачка да смени Реал Мадрид с Пари Сен Жермен през 2012 година. Според изданието единствено намесата на клубния президент Флорентино Перес е попречила на трансфера, като строителният магнат е отправил култова заплаха.

France Football: Кристиано искал в ПСЖ през 2012 година

Както е известно, през лятото на 2012 година Кристиано бе заинтригуван от възможността да заиграе в парижки гранд. Главната причина за това било поредното обтягане в отношенията между него и боса на  Реал по повод заплатата на нападателя. Преди 6 години проектът на ПСЖ тепърва започна да набира сила и попълнение като Роналдо определено щеше да бъде силно послание.

Според „Франс футбол” Кристиано написал в СМС до приятел: „Искам да отида в Париж. Там хората наистина ще ме обичат. Французите ще бъдат толкова доволни, че играя в тяхното първенство, че медиите ще направят кампания в моя полза за „Златната топка”.”

Меси за Роналдо: Пътищата ни в живота просто не се пресичат

От Реал научили за съдържанието на съобщението и това довело до поредния разговор на високо ниво между Перес и Роналдо. В него президентът на Реал заявил в прав текст: „Намери ми клуб, който ще плати 200 милиона евро на масата, а с тези пари аз ще платя освобождаващата клауза на Меси, който да те замести.”

През 2012 година Барселона беше доминиращият тим в Европа, а в същото време Роналдо не се намираше в идеални отношения с тогавашния треньор на Реал Жозе Моуриньо. Дали Меси е щял да приеме предложението да премине в Реал е съвсем друга тема на разговор, но пък никой не може да отрече на Перес, че постигна своето и Роналдо все още е футболист на „белия балет”.